
Energia Wapń
Dla poprawy jakości plonów i ich trwałości przechowalniczej!
Skład: 140 g/l azotu, 200 g/l wapnia (280 g/l CaO)
Wapń wspiera rozwój ścian komórkowych, bierze udział w metabolizmie węglowodanów i wspomaga wzrost korzeni. Jego niedobory najczęściej występują na glebach piaszczystych, ubogich w materię organiczną i o niskim pH.
Dlaczego warto stosować Energia Wapń?

Zastosowanie
Do dolistnego stosowania w uprawach polowych i ogrodniczych, w celu uzupełnienia wapnia oraz zwalczania objawów jego niedoboru, w dawce 1–3 l/ha przy ilości wody 200–350 l/ha.

Aplikacja
- Rzepak: od fazy 4–8 liści, 2–3 razy (1–3 l/ha)
- Zboża: od końca krzewienia (1–3 l/ha)
- Papryka, pomidor: w okresie dojrzewania owoców (1–3 l/ha)
- Drzewa owocowe: w okresie dojrzewania owoców, co dwa tygodnie (2–3 l/ha)